×

Jak použít věšáky pro výšivky?

Posted on11.03.2020 158
Oblíbené0

Jak použít věšáky pro výšivky?


Zarámování vyšitých obrázku může způsobit pár problémů. Odborné zarámování obrázku křížkové nebo korálkové výšivky u odborníka není vůbec levné. Jestliže si chcete výšivku zarámovat sami, pak to vyžaduje hodně zručnosti. Výšivky leží v šuplících a Vy nevíte, co si s nimi počít. Řešením můžou být dřevěné věšáky na výšivky




Z čeho a jak jsou věšáky vyrobeny?

Věšáky jsou vyrobeny z dřevěné lepenky, o tloušťce 3 mm nebo 5 mm, ze které jsou laserově vyřezávaný jejich tvary. Hrany věšáku mají tmavě hnědou barvu, která se vytvoří při spalování dřeva. Díky tomu získávají krásné zakončení.

Každý věšák je vytvořený tak, aby ho bylo možné pověsit rovnou na háček.


wieszaczek do haftu

Jaké rozměry věšáků nabízíme?

Naše věšáky jsou ve 4 velikostech - na výšivku o šířce 15 cm, 20 cm, 25 cm a 30 cm. Každá velikost má jiný tvar: kolečka, srdíčka, klasického věšáku, tulipánu nebo lilie.

V budoucnu chceme rozšířit nabídku věšáků o další tvary a motivy, a to vše podle potřeb našich zákazníků.

wieszaczki do haftu

Můžou se věšáky zdobit a malovat?

Všechny věšáky jsou vyrobeny ze syrové dřevěné lepenky, kterou je možné ozdobit jakoukoliv barvou např. akrylovou nebo olejovou  nebo průsvitnou barvou. Takto budou chráněny před zašpiněním a budou zpevněny proti polámání. Krásně se vyjímají, když jsou namalovány na bílo, černo, zlato nebo stříbro. 

Můžou se také zdobit technikou decoupage.



Jak připevnit výšivku na věšák?

1. Poměřte si výšivku a vyberte správně dlouhý věšák (na věšák označeny jako 15 cm, se vleze v reálu výšivka široká 16 cm). Výšivka nemusí být po celé délce věšáku. Obrázek se bude krásně vyjímat, když budou vidět okraje věšáku.

2. Vyžehlete výšivku a přeložte její horní okraje dozadu na vhodnou šířku, podle šířky věšáku. Přešijte si to pak na šicím stroji nebo ručně stehem dokola (obnitkovací). Stejně tak přešijte spodní okraj.





3. Horní okraj navlečte na věšák a přešijte v zadu na šicím stroji nebo ručně.


zamocowanie haftu na wieszaczku

4. Výšivka je hotová k pověščení.

Přednosti dřevěných věšáků:

- jsou přírodní a ekologické
- hodí se do interiéru s dřevěnými předměty
- jsou cenově dostupné
- můžete je malovat a zdobit
- lehce se může vyměnit výšivka za jinou



Kde si můžete koupit sadu pro křížkovou výšivku?

Samozřejmě na našem internetovém obchodě. Podívejte se, jaké sady pro výšivku nabízí obchod Coricamo. Jestli už zvládáte tuto techniku vyšívání, pak si vyberte nějaké velké obrázky. Pro začátečníky máme malé vzory pro vyšívání. Náš internetový obchod určitě zaručí, že si najdete u nás svoji vysněnou sadu pro vyšívání, díky ní se stanete mistrem této krásné techniky.

Sady pro křížkovou výšivku můžete si koupit tady:

PODÍVEJTE SE NA SADY PRO KŘÍŽKOVOU VÝŠIVKU

Menu

Menu

Home

Zaregistrujte si účet zdarma, a můžete ukládat oblíbené výrobky.

Sign in