×

Jak zarámovat diamond paintng?

Posted on24.09.2019 745
Oblíbené0

Jak zarámovat diamond paintng?



Diamond painting (diamantová mozaika)
je obrázek, který je vytvořený z malých akrylových diamantků, které se různě lesknou, vše záleží od úhlu pohledu. Tento lesk je důvodem, že jeho rámování je trochu jiné než u výšivky. Chcete být nejlepší v rámování svých obrázků? Podívejte se na náš kurz!



Před zarámováním

Pozor, obrázky tohoto typu se nesmí žehlit, protože by se mohlo roztéct lepidlo a diamantky! Před zarámováním se doporučuje celý povrh obrázku zatížit něčím těžkým např. štosem knih a nechat do doby až přijde objednaný rámek. 




Jak vybrat rozměr rámu?

Barva a šířka rámu

Barvu a šířku rámu je třeba přizpůsobit k:
- barevnosti obrázku (může být podobná nebo kontrastní)
- velikost obrázku (čím věší obrázek, tím hrubší rámek)
- vlastní styl (někteří mají radí jednoduché rámy, a jiní - bohatě zdobené).

Passe-partout

Pro některé obrázky je vhodné passe-partout, ale není to vždy nutné. Záleží to od toho, zda chceme obrázek zvětšit, přidat mu tzv. vzdušnost kolem nebo zkontrastovat obrázek se zajímavou barvou passe-partout. Má to samozřejmě svoje klady, ale druhou stránkou je to, že značně navyšuje cenu rámování.

Rozměry rámu

Když chcete koupit rám na míru, pak vždy je potřeba uvést rozměr obrázku pro zarámování, a ne rozměr rámu. Koupený rám, zvětší obrázek o šířku rámu. Tenčí rám míň zvětšuje, hrubší - více. Jestliže chceme zarámovat obrázek o rozměrech 27 x 19 cm, tak po vložení do rámu "zmizí" jeho okraje pod rámem, a to 0,5 cm šířky.
Když se jedná o velikou výšivku nebo jinou grafiku, pak takové zastínění obrázku nemá větší význam. Avšak při zarámování diamond painting se ty 0,5 cm rovná zastínění rámem až 2,5 řádku diamantků kolem celého obrázku. Je to hodně, že? Kvůli tomu jsme je v potu neskládali dnem a noci, aby je teď nebylo vidět!
Chcąc tego uniknąć, podając wielkość obrazu dokładamy do długości i szerokości 0,2 cm.
Zobaczmy na przykładzie: chcąc zamówić ramę na obraz o wielkości 27 x 19 cm - w polu wymiar obrazka wpisujemy 27,2 x 19,2 cm. Dzięki temu przesłonimy ramką jedynie 0,3 cm obrazu (Ok. 1,5 rzędu diamencików).
A právě kvůli tomu, musíme přidat k velkosti obrázku navíc k délce i šířce 0,2 cm, protože passe-partout by měl ideálně přilnout k obrázku.

Se sklem nebo bez?

K zarámování diamond paintig neobjednáváme sklo, protože sklo nám zničí efekt lesku diamantků, a na tom nám záleží nejvíce. Sklo můžeme použít tehdy, jestli diamantky moc dobře nedrží a hrozí, že se budou odlepovat. V tomto případě je to jediný způsob, jak se tomuto problému vyhnout a zachránit obrázek.

Zarámování krok za krokem

Dále nám kurz ukáže, jak jednoduchým způsobem připevnit dimond painting k rámu bez passe-partout.

Co bude potřeba::
- hotový obrázek diamond painting
- rám
- oboustranný lepící pásek
- plochý šroubovák
- nůžky
- pravítko
- tužka

1. Rozbalíme rám a odepínáme vnější držáčky, které drží pláto. Můžeme si pomoct šroubovákem.

2. Plátno si položíme před sebe stranou, na kterou budeme připevňovat obrázek. Háček by měl být nahoře. Poměříme šířku a výšku plátna.

3. Tento rozměr si nakreslíme kolem obrázku (kreslená čára by měla být vzdálená kolem 0,2 cm od hrany obrázku).

4. Vystřihneme si obrázek podle čáry.

5. Na plátno přilepíme oboustrannou lepící pásku, která nám zaručí, že se obrázek nebude posouvat a mačkat. Diamond painting je dost těžký a jestliže je obrázek i velký, pak se doporučuje nalepení lepící pásky na celou plochu plátna, díky tomu se nám obrázek „nezvlní“.

6. Obrázek přiložíme ke plátku, vyrovnáme okraje a silně přitlačíme.  

7. Odlepujeme jeden pás oboustranné lepící pásky a jemně obrázek pouštíme, hodně přitlačujeme. Jestliže rámujeme veliký obrázek, tak v tomto bodě je potřeba pomoc druhé osoby, která bude obrázek přidržovat, aby se neposouval.

8. Oblepujeme další pásy lepicí pásky a přitlačujeme.

9. Plátno s obrázkem vložíme do rámu a připevníme držáčky šroubovákem. Jestli použijeme sklo, tak je dobré nalepit ze zadu rámu lepicí pásku, aby jsem obrázek zajistili před prachem. 

10. Obrázek diamond painting je hotový k pověšení.

Kde si můžete koupit sadu pro diamond painting?

Samozřejmě na našem internetovém obchodu. Podívejte se, jaké obrázky pro tvoření diamantové mozaiky nabízí obchod Coricamo. Jestli už tuto techniku znáte, tak si přijďte vybrat velké obrázky diamond painting. Pro začínající máme malé vzory diamantové mozaiky. Určitě si na našem internetovém obchodě najdete svoji vysněnou sadu pro diamond painting, díky ní budete nejlepší ve tvoření této krásné techniky. 

PODÍVEJTE SE NA SADY DIAMOND PAINTING

Menu

Menu

Home

Zaregistrujte si účet zdarma, a můžete ukládat oblíbené výrobky.

Sign in