×

Podívejte se, jak si moderně ozdobit oděvy a předměty, které jsou všude kolem nás

Posted on12.09.2022 1090
Oblíbené0

Drobná křížková výšivka

Velkou část křížkového vyšívání tvoří obrazy, díky kterým můžeme celému světu ukázat svůj zajímavý koníček. Zároveň tato mistrně vyšitá dílka vypovídají o nás,o tom, co se nám líbí a co nás zajímá. Ale křížková výšivka, to nejsou jen obrazy. Lze ji využít mnoha různými způsoby. Touha zkrášlovat svět je totiž jednou z přirozených lidských potřeb a zkrášlování předmětů, se kterými přicházíme každý den do styku, utváří naše estetické cítění. Zde je několik tipů pro další kreativnívyužití křížkovéhostehu.

Výšivka na oblečení

Zdobení oblečení výšivkou má letitou tradici. Tento typ zdobení má svůj původv technice ploché výšivky, která je i dnes velice oblíbená. Alei křížková výšivka jako ozdobný prvek na oblečení má svou historii, dokonce je v současnosti velice módní. Tentokrát vám doporučujeme drobné výšivky, kterými si můžete ozdobit kapsičkyu košile nebo halenky. Využít je také můžete na kapsy u sukně nebo džínsů. V podstatě platí, že skoro každá část oblečení může být díky výšivce hezčí a originální. K tomu, aby se vám výšivka povedla, stačí na látku nastehovat párací nebo rozpustnou kanavu s požadovaným vzorem. Po vyšití párací kanavu nitku po nitce vypáráte, rozpustná zmizí po vyprání. Celek pak vypadá, jako byste ho vyšili přímo na látku. Navíc vaše oblečení získá individuální charakter a jedinečný vzhled.




Výšivky na tašky a batohy

Pomocí párací nebo rozpustné kanavy si můžete ozdobit i většinu nákupních tašek nebo batůžků. Skvěle sek tomuto účelu hodí také obyčejná kanava typu Aida. Její okraje stačí založita vyšitý celek našít na požadované místo. Ještě jednodušší je vytvoření výšivky pomocí plastové kanavy. Tu můžete na tašku nejenom našít, alei nalepit jako záplatu. Takto ozdobená taška může být skvělým dárkem problízké a přátele.

Jak udělat kapsu

I když oděv nebo taška nemá kapsu, můžete na ně vyšít vzor tak, aby kapsu imitoval. Může třeba tvořit linii jejího spodního okraje. Dalším řešením je vyšít celou kapsu zadním nebo řetízkovým stehem a vytvořit její jednoduchý obrys.



Kapsička na drobnosti

Máme také nápad na další využití zdobené kapsy. Každý z nás má doma spoustu drobností, které se lehko ztrácejí, když nemají své stálé místo. Klíče, vizitky, bižuterii nebo jiné drobné předměty (třeba z dětského pokoje) můžeteuložit do speciálně ušité a výšivkou ozdobené kapsičky. Stačí výšivku obšít a pověsit na některýz našich dřevěných věšáčků nebo umístit do rámečku. Samozřejmě rozměr kapsy si můžete přizpůsobit svým potřebám. Vaše drobnosti tak budou v bezpečí a lehce k nalezení.



Výšivka v paspartě

Naše drobné výšivky si také můžete vystavitv papírové paspartě, bez toho, abystez nich dělali kapsy. Vystavené na komodě zkrášlí váš interiér,a když na ně vyšijeteještě gratulaci, mohou z nich býti hezká narozeninová přáníčka.

Nápověda

Při vyšívání doporučujeme použít vyšívací obruč a zespodu výšivku podložitbuničinou. Vyšívejte nejméně třemi nitěmi rozdělené mulinky na páratelné kanavě (56/10 cm).

Aplikace Coricamo Cross Stitch

Vzorys větším množstvím stehů se vám budou lépe vyšívat pomocí schémat na obrazovce smartphonu. Aplikace Coricamo Cross Stitch má navíc praktickou funkci pro zakázání a zapnutí stehů, takže můžete vidět pouze symboly nebo pouze stehy. Přihlaste se do internetového obchodu Google Play, vyhledejte odkaz Coricamo Cross Stitcha následně si aplikaci nainstalujte.

Stáhnout aplikaci zdarma

AAplikace funguje na mobilním telefonu nebo tabletu se systémem Android nad 5.0. Nefunguje na iPhonech, počítačích a noteboocích. Aplikace neotvírá soubory ve formátu PDF.

Podívejte se na vzory zdarma

Podívejte se na návod  s funkcemi programu

Vyšívejte s naší aplikaci a přesvědčte se, jak je to jednoduché!

Ozdobte svět výšivkou!

Menu

Menu

Home

Zaregistrujte si účet zdarma, a můžete ukládat oblíbené výrobky.

Sign in