×
Filtry
Filtrovat podle ceny
-
Filtrovat podle výrobce
Availability
RIO 2062 Vyšívací sada s akrylovou příze - Souhvězdí Pegasus RIO 2062 Vyšívací sada s akrylovou příze - Souhvězdí Pegasus
-15%
Omezená speciální nabídka
RIO 2062
646 Kč (s DPH) 760 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepředtištěnou kanavu typu Aida Zweigart 14ct, nitky vlna/akryl Safil, jehlu a barevnou předlohu. Návod v RU, EN, DE, FR, ES, IT. Sada neobsahuje rámečky.
Z 10552 Vyšívací sada - Květiny s levandulí Z 10552 Vyšívací sada - Květiny s levandulí
-20%
Omezená časová nabídka
Z 10552
515 Kč (s DPH) 644 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepředtištěnou kanavu typu Aida (100% bavlna) o hustotě 54 oček/10 cm (14ct), bavlnky, jehlu a barevnou předlohu (komplet neobsahuje ramec).
MP NV-533 Vyšívací sada - Delikatesa ze sedmikrásek MP NV-533 Vyšívací sada - Delikatesa ze sedmikrásek
-20%
Omezená speciální nabídka
MP NV-533
608 Kč (s DPH) 760 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepřetištěnou kanavu typu Aida (100% bavlna) o hustotě 70 oček/10 cm (18ct), bavlnky značky Gamma, jehlu Gamma a barevný předlohu. Návod v RU, EN, DE, FR, IT, ES, PL, KZ. Sada neobsahuje rámeček. 
MN 550-765 Vyšívací sada - Mimořádný sen MN 550-765 Vyšívací sada - Mimořádný sen
-25%
Omezená speciální nabídka
MN 550-765
720 Kč (s DPH) 961 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepřetištěnou kanavu typu Aida ZWEIGART (100% bavlna) o hustotě 54 oček/10 cm (14ct), mulinky DMC, jehlou a barevnou předlohu. Návod v EN, DE, FR, RU, PL. Sada neobsahuje rámečky.
MN 210-301 Vyšívací sada - Mák a bavlna MN 210-301 Vyšívací sada - Mák a bavlna
-10%
Omezená speciální nabídka
MN 210-301
461 Kč (s DPH) 513 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepřetištěnou kanavu typu Aida ZWEIGART (100% bavlna) o hustotě 54 oček/10 cm (14ct), mulinky Gamma, jehlou a barevnou předlohu. Návod v EN, DE, FR, RU, PL. Sada neobsahuje rámečky.
MN 210-350 Vyšívací sada - Tulipány z Holandska MN 210-350 Vyšívací sada - Tulipány z Holandska
-20%
Omezená speciální nabídka
MN 210-350
410 Kč (s DPH) 513 Kč
Vyšívací sada obsahuje: nepřetištěnou kanavu typu Aida ZWEIGART (100% bavlna) o hustotě 54 oček/10 cm (14ct), mulinky Gamma, jehlou a barevnou předlohu. Návod v EN, DE, FR, RU, PL. Sada neobsahuje rámečky.

Vyšívací obruč

Tamborky (kroužky na vyšívání) pro vyšívání jsou vyrobeny převážně se dřeva, mají silný háček a dobře sladěné k sobě kroužky: vnitřní a vnější. Zveme Vás, abyste se seznámili s nabídkou vyšívacích tamborků a rukojetí s tamborkem i bez, přišroubovaných ke stolu nebo vyšívacího stojanu s tamborkem. Volba velikosti závisí na velikosti výšivky nebo individuálních preferencích vyšívaček.

U2109
271 Kč (s DPH)
Tamborek ve tvaru trojúhelníku s kulatými boky. Precizně vytvořeny z vysoce kvalitního dřeva, hladký a pevný. Upevňuje se mosazným šroubem. Rozměr 20,5 x 20 cm. Tloušťka 8 mm.
CHI-U 04
760 Kč (s DPH)
Držák pro tamborek tzv. sedící. Díky němu je možné vyšívat, když sedíte bez nutnosti držení tamborku. Obsahuje regulaci úhlu náklonu. Je vyrobeny z velice kvalitního bukového dřeva. Pro samostatnou montáž. V sadě je i...
CHI-U 02
701 Kč (s DPH)
Držák pro tamborek tzv. sedící. Díky němu je možné vyšívat, když sedíte bez nutnosti držení tamborku. Obsahuje regulaci úhlu náklonu. Je vyrobeny z velice kvalitního bukového dřeva. Pro samostatnou montáž. V sadě je i...
CHI-U 01
807 Kč (s DPH)
Držák do tamborku, který je možné přišroubovat ke stolu nebo do opěrky židle. Je vyrobeny z velice kvalitního bukového dřeva a kovových šroubů. Je možné upravovat si úhel náklonu tamborku a vyšívat oběma rukama. Pro...
HTS82
896 Kč (s DPH)
Stojan pro rám-tamborek o průměru 20 cm s nastavitelným sklonem rám-tamborka. Spolehlivě vyrobený z velice kvalitního bukového dřeva, sešroubovány kovovými šrouby. Umožňuje uchycení práce na stole a vyšívání oběma...
HTC82
819 Kč (s DPH)
Držák pro rám-tamborek o průměru 20 cm s nastavitelným sklonem rám-tamborka. Spolehlivě vyrobený z velice kvalitního bukového dřeva, sešroubovány kovovými šrouby. Umožňuje uchycení práce na stole a vyšívání oběma rukama.
LS 190-4
1 273 Kč (s DPH)
Nastavitelný držák na rám - tamborek z bukového dřeva. Je určeny pro rámy - tamborky o průměru max. 30 cm. Je možné připevnit ho ke stolu nebo na křeslo.

K čemu slouží tamborek?

Tamborek na vyšívání, je věci, která ulehčuje vyšívaní. Je složený se dvou obručí na vyšívání, mezi které se sevře látka na vyšívání a zároveň se napne. Dřevěný tamborek se osvědčí nejen, jako usnadňující předmět při vyšívání vzorů, ale také může být ozdobným prvkem pro zakončení výšivky, místo rámu.

Je tamborek potřeba?

Tamborek není pro vyšívání nutný. Je však užitečný zejména na začátku dobrodružství s výšivkou. Usnadňuje vyšívání při natažením látky. Výběr vyšívacích obručí je velký. Je možné koupit tamborky dřevěné, bambusové nebo plastové, se stojanem nebo držákem na vyšívání.

Kde je možné koupit tamborek?

Pokud hledáte rám pro zarámování výšivky nebo předmět pro usnadnění vyšívání, pak tamborek se Vám určitě bude hodit. Na naši nabídce je velký výběr tamborků a rám-tamborků mini a max. Více informaci o výrobcích najdete v záložce vyšívací obruče - rámečky.

Jaký si vybrat tamborek?

Jestli jste na začátku své vyšívací cesty, možná  se budete rozmýšlet, který tamborek bude pro Vás ten nejlepší. Výběr je velmi velký - liší se materiálem výroby a průměrem obruče. Tamborky na vyšívání neboli vyšívací rámečky mohou být vyrobeny ze dřeva, bambusu nebo umělé hmoty, jsou v rozměrech od 6,5 až do 50 cm v průměru. Velmi velké vyšívací práce vyžadují speciální stojan pro tamborek nebo vyšívací stav. Tamborek pro začátečníky by neměl být větší než 20 cm v průměru. Bude se pohodlně držet a vyšívání bude velice příjemné bez jakýchkoliv nepříjemností. Rozhodnutí ohledně vyrobeného materiálu je zcela individuální. 

Tamborky pro vyšívání vyrobené z bambusu jsou poměrně levné, ale cena zde bohužel určuje i nižší kvalitu. Ve většině případů mají bambusové tamborky větší sklon k deformaci. Jestliže obruče k sobě nebudou dokonale pasovat, látka nebude dobře natažena, a to může hodně znesnadnit nebo dokonce znemožnit naši práci. Navíc tamborek vyrobeny z bambusu se může dokonce i zlomit v průběhu užívání.

Tamborky z umělé hmoty jsou také možnosti pro začínající, kteří nechtějí hned vynakládat větší výdaje. Dobře drží látku.  Bohužel, stejně jako v případě bambusových tamborků, se i tyto po delším používání mohou zdeformovat nebo zlomit.

Nejodolnějším materiálem pro výrobu tamborků je dřevo. Dřevěné tamborky jsou tedy výbornou volbou pro výuku vyšívání i pro profesionální použití. Nemění tvar a vyznačují se dlouhou životností. Samozřejmě, že za kvalitu je třeba si něco připlatit. Dřevěné tamborky jsou nejdražší, ale zaručeně jsou dobrou investicí. 

Menu

Menu

Home

Zaregistrujte si účet zdarma, a můžete ukládat oblíbené výrobky.

Sign in